SmartECO

SmartECO

SmartECO

Polityka prywatności

1. Sprzedawca zobowiązuje się do zachowania w poufności przekazanych mu danych osobowych.
2. Administratorem danych osobowych Kupujących jest Bartosz Sulimowski prowadzący działalność gospodarczą pod firmą SULITECH Plastics Processing, z siedzibą w Kolbudach 83-050, ul. Przemysłowa 15, NIP 583-208-09-28, REGON 190413625.
3. Dane osobowe, które podawane są przez Kupującego są gromadzone, przechowywane i wykorzystywane przez Sprzedawcę za zgodą ich właścicieli, zgodnie z prawem i z zachowaniem należytych procedur oraz w sposób gwarantujący ich bezpieczeństwo, zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z dn. 29.08.1997 r. (Dz. Ust. Nr 133 poz. 833).
4. Zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych każdy Kupujący ma możliwość wglądu, modyfikacji i usunięcia udostępnionych danych osobowych.
5. Klient ma prawo skorzystać z możliwości wystawienia recenzji produktu zakupionego w Sklepie, poprzez wpisanie swojej opinii w odpowiednim formularzu na stronie danbego produktu. Sklep zastrzega sobie prawo odmowy publikacji opinii zawierającej słowa powszechnie uznane za wulgarne, obrażającej jakiekolwiek osoby lub godzące w prawa osób trzecich. Sklep zastrzega sobie prawo do publikacji opinii klientów w dowolnych miejscach, w tym na portalach społecznościowych oraz w sklepie, jednak w tym przypadku nazwisko autora opinii zostanie skrócone do postaci inicjału, aby uniemożliwić innym użytkownikom identyfikację oraz kontakt z autorem recenzji.
6. Klient ma prawo przystąpić do Newslettera. Aby tego dokonać należy wprowadzić swój adres mailowy w polu „Zapisz się do Newslettera” na stronie głównej. Po wpisaniu adresu e-mail należy sprawdzić skrzynkę odbiorczą lub folder „spam” na swoim koncie poczty elektronicznej, a następnie potwierdzić chęć przystąpienia do Newslettera, poprzez kliknięcie odpowiedniego linku.
7. Klient może w dowolnym momencie zrezygnować z Newslettera, poprzez przekazanie tej informacji w zwyczajowo przyjęty sposób (E-mail lub telefon).
8. Przystąpienie do Newslettera jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na otrzymywanie od Sklepu informacji na temat nowości w ofercie, promocyjnych cen, organizowanych akcji promocyjnych oraz najnowszych wiadomości z bloga Sklepu, a także ciekawostek, które umieszczane są na stronie Sklepu oraz na portalach społecznościowych.


Informacje na temat plików cookies (tzw. ciasteczka)

I. Definicje

1. Cookies - dane informatyczne, w szczególności niewielkie pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane na urządzeniach za pośrednictwem których Użytkownik korzysta ze strony internetowej Sklepu.
2. Cookies Administratora - oznacza Cookies zamieszczane przez Administratora, związane ze świadczeniem usług droga elektroniczną przez Administratora za pośrednictwem Sklepu.
.3 Cookies Zewnętrzne - oznacza Cookies zamieszczane przez partnerów Administratora, za pośrednictwem strony internetowej Sklepu.
4. Urządzenie - oznacza elektroniczne urządzenie za pośrednictwem, którego Użytkownik uzyskuje dostęp do Sklep (komputer, telefon komórkowy z dostępem do Internetu, laptop etc.).


II. Rodzaje wykorzystywanych Cookies

1. Stosowane przez Administratora Cookies są bezpieczne dla Urządzenia Użytkownika. W szczególności tą drogą nie jest możliwe przedostanie się do Urządzeń Użytkowników wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego. Pliki te pozwalają zidentyfikować oprogramowanie wykorzystywane przez Użytkownika i dostosować Serwis indywidualnie każdemu Użytkownikowi.

2. Administrator wykorzystuje dwa typy plików Cookies:

a) Cookies sesyjne: są przechowywane na Urządzeniu Użytkownika i pozostają tam do momentu zakończenia sesji danej przeglądarki. Zapisane informacje są wówczas trwale usuwane z pamięci Urządzenia. Mechanizm Cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika.
b) Cookies trwałe: są przechowywane na Urządzeniu Użytkownika i pozostają tam do momentu ich skasowania. Zakończenie sesji danej przeglądarki lub wyłączenie Urządzenia nie powoduje ich usunięcia z Urządzenia Użytkownika. Mechanizm Cookies trwałych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika.

3. Użytkownik ma możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików Cookies do swojego Urządzenia. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie ze Serwisu będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies.


III. Cele w jakich wykorzystywane są Cookies

1. Administrator wykorzystuje Cookies własne w następujących celach:

a) Konfiguracji serwisu
-
dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Sklepu.
-
rozpoznania urządzenia Użytkownika oraz jego lokalizację i odpowiednio wyświetlenia strony internetowej, dostosowanej do jego indywidualnych potrzeb;
-
zapamiętania ustawień wybranych przez Użytkownika i personalizacji interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik,
-
zapamiętania historii odwiedzonych stron w serwisie w celu rekomendacji treści,
-
rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.

b) Uwierzytelniania użytkownika w serwisie i zapewnienia sesji użytkownika w serwisie
- utrzymania sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
- poprawnej konfiguracji wybranych funkcji Serwisu, umożliwiając w szczególności weryfikację autentyczności sesji przeglądarki.
- optymalizacji i zwiększenia wydajności usług świadczonych przez Administratora.

c) Realizacji procesów niezbędnych dla pełnej funkcjonalności stron internetowych
- dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Serwisu. W szczególności pliki te pozwalają rozpoznać podstawowe parametry Urządzenia Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
- poprawnej obsługi programu partnerskiego, umożliwiając w szczególności weryfikację źródeł przekierowań Użytkowników na strony internetowe Serwisu.

d) Zapamiętania lokalizacji użytkownika
-
poprawnej konfiguracji wybranych funkcji Serwisu, umożliwiając w szczególności dostosowanie dostarczanych informacji do Użytkownika z uwzględnieniem jego lokalizacji.

e) Analiz i badań oraz audytu oglądalności
-
tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych Serwisu, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

f) Zapewnienia bezpieczeństwa i niezawodności serwisu

 
2.
Administrator usługi wykorzystuje Cookies zewnętrzne w następujących celach:

 - prezentowania treści multimedialnych na stronach internetowych Serwisu, które są pobierane z zewnętrznego serwisu internetowego www.youtube.com [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]
 - zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych Google Analytics [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]
 - zalogowania do serwisu za pomocą serwisu społecznościowego Facebook [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii]
 - wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji serwisu za pomocą serwisów społecznościowych.

 
IV. Możliwości określenia warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu przez Cookies

1. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. 2. Zmiany ustawień, o których mowa w zdaniu poprzednim, Użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików Cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu Cookies na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików Cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
3. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.
4. Ograniczenie stosowania plików Cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej Serwisu.


SmartECO

Przewin Na Górę